HIŠA PRI ČEBELNJAKU

idejna zasnova in končna rešitev

Hiša stoji na izredno lepi lokaciji. Zemljišče se dviguje na zahodni strani, kjer se raztezajo travniki in gozd. Postavitev objekta v teren je premišljena – travnata površina hriba se zvezno spušča proti objektu in se nadaljuje v streho, ki deli nadstropni del objekta od pritličja. Na njej je organizirana velika terasa in zelena streha, ki učinkuje kot del terena. Na ta način je objekt iz smeri gozda skoraj neopazen, k temu pripomore tudi lesena fasada. Pritlična etaža je izvedena pod zeleno streho, z dveh strani je vkopana v teren in se odpira na dvoriščni del objekta. Arhitekturna zasnova objekta je razgibana v več kubusov, kar zmanjšuje merilo stavbe.

Vizitka projekta:

Lokacija: okolica Ljubljane

Arhitektura: Zeloa (Anže Zalaznik)

Velikost parcele/neto objekt: 1150 m2 / 330m2

Projektiranje/gradnja: 2012/2014

Projekt je primer odličnega sodelovanja z naročnikom, za katerega je bila izvedena celovita storitev projektiranja in gradnje – sodelovali smo pri nakupu zemljišča, izdelali smo idejno zasnovo objekta, pridobili gradbeno dovoljenje, izdelali načrte za izvedbo, načrte notranje opreme. Sodelovali smo tudi pri sami gradnji kot gradbeni in projektantski nadzor, za naročnika pa smo izpeljali tudi inženiring zaključnih gradbenih del in notranje opreme.

.

IDEJNE SKICE

idejna zasnova in končna rešitev

aktualno

Zadovoljstvo strank je najboljša motivacija za nadaljne delo
Anže Zalaznik je po okvirnih željah žene in mene arhitekturno zasnoval hišo. Želela sva, da se hiša lepo ujame z okolico (to je na robu Ljubljane), kar je lepo uspelo. Pri rešitvah je Anže pokazal veliko znanja in inovativnosti. Vse najine želje so se lahko uresničile. Ker sva bila zadovoljna z arhitektovim delom sva se dogovorila tudi za nadzor izvedbe in tudi pri tem se je odlično izkazal. Vse napake so bile opažene in odstranjene.
Andrej Kuščer, lastnik in tehnični direktor podjetja Marg d.o.o.