OKOVANA BRUNARICA

idejna zasnova in končna rešitev

Naročnik se je na nas obrnil v fazi dokončanja svoje družinske hiše. Postavil je leseno brunarico, njeno notranjost zaključil v smislu zaključnih gradbenih del, zmanjkalo pa mu je idej za dokončanje notranje opreme. Kmalu smo našli skupni jezik in hitro nam je uspelo njegove želje pretvoriti v sodobne arhitekturne rešitve, ki so zaokrožile objekt v zaključeno celoto.

Vizitka projekta:

Lokacija: okolica Ljubljane

Arhitektura: Zeloa (Anže Zalaznik)

Velikost prostora: 220m2

Projektiranje/gradnja: 2013/2014

Velik izziv pri oblikovanju interjerja je bilo iskanje načina, kako povezati klasično leseno brunarico z sodobnejšim slogom notranje opreme, ki se nam je zdel najbolj smiseln, saj nismo želeli oblikovati objekta s pridihom »gorske koče«. V ta namen smo uporabili črno barvano železo kot osnovni element, ki tvori rdečo nit oblikovanja interjerja, saj tudi brez dodatnih oblikovnih poudarkov tvori dovolj velik kontrast in protiutež prevladujočim lesenim brunom.

aktualno

Zadovoljstvo strank je najboljša motivacija za nadaljne delo
Kot mnogo drugih sem se tudi sam soočil s problemom »gradbenega neizkušenca«, ki si želi ustvariti dom. Če pogledam nazaj, bi rekel, da nikoli nisem bil prisiljen skleniti toliko kompromisov kot pri gradnji svoje hiše in to že v procesu projektiranja. V zaključni fazi opremljanja hiše sem se razšel z dotedanjim arhitektom, s katerim preprosto nisva večnašla skupnega jezika. K sreči sem v tistem času na smučanju spoznal Anžeta. Med pogovorom je predlagal nekaj dobrih idej, ki mi jih je kmalu popotovanju tudi nazorno predstavil in prikazal. Ni se končalo samo pri idejah, saj je njegovo podjetje uredilo celotno izvedbo in nadzor celotne notranje opreme moje hiše. Danes skupaj z družino uživamo v svoji nadvse prijazni hiši. In iskreno rečeno, naše navdušenje je popolnoma enako kot prvega dne, ko smo se vselili. Za Anžeta pa lahko rečem, da je kreativen, z velikim posluhom za detajle in resnično razume naročnikove potrebe!
A.R.