STANOVANJE P

idejna zasnova in končna rešitev

Naročnik nas je prosil za ureditev svojega stanovanja. Je lastnik stanovanjske vile v kateri ima v nivoju pritličja poslovne prostore. V prvem in drugem nadstropju pa si je uredil prostore za stanovanje, ki še ni bilo izvedeno. Naša naloga je bila razporeditev notranjih prostorov, zasnova notranje opreme in kasneje organizacija celotne izvedbe.

Vizitka projekta:

Lokacija: osrednja Slovenija

Arhitektura: Zeloa (Anže Zalaznik)

Velikost prostora: 110m2

Projektiranje/gradnja: 2013/2014

V fazi načrtovanja smo naročniku predstavili idejno zasnovo notranje opreme v obliki načrtov in tridimenzionalne vizualizacije prostora. Po potrjeni idejni zasnovi, smo pripravili izvedbene načrte in naredili oceno investicije, kar je bila osnova za izvedbo. Celoten postopek načrtovanja in izvedbe je trajal približno pol leta.

Stanovanje smo zasnovali v sodoben odprt prostor, ki se navezuje na zunanje terase in okolico. Prostor smo razdelili na manjše mikroambiente, da se naročnik dobro počuti znotraj vsakega kotička svojega stanovanja. Uporabili smo več različnih zanimivih materialov, tekstur in načinov osvetlitve.

IDEJNE SKICE

idejna zasnova in končna rešitev

aktualno

Zadovoljstvo strank je najboljša motivacija za nadaljne delo
Rad bi vam izrazil svoje zadovoljstvo glede izvedbe in poteka projekta na adaptaciji naše stanovanjske etaže. Posebej moram izpostaviti navdušenje nad hitrimi reakcijami pri iskanju tehničnih rešitev in seveda vso koordinacijo izvajalcev, ki je potekala na visokem nivoju. Vaše arhitekturne rešitve so vedno vsebovale izreden občutek za funkcionalnost na način, da to ni šlo na račun estetike. Danes ugotavljam, da rešitve, ki ste jih vključili v koncept zadostijo vsem potrebam bivalnega udobja.
Ko pridemo, do točke o odločitvi za kak bodoči projekt, si seveda želimo ponovnega sodelovanja.
B.P.